fredag 11 november 2011

Torsdag 10/11 2011 - Utflykt i Jaipur city pt 2

Den var så mysig! Vill haaa
Han var sjukt duktig
På museum & annat så finns det alltid en kö för indier, & en för vita. Alla indier får alltid jättemycket bättre pris. Skulle inte vara så ok i Sverige dirket haha..



Onsdagen & torsdagen fick vi "ledigt" från vanliga lektionen som vi vanligtvis har kl 9-13 varje dag. På dom lektionerna sitter vi och broderar för hand & lär oss om indiskt hantverk. På torsdagen åkte vi först tillbaka till Main City, alltså den gamla delen av Jaipur (även kallad The pink city eftersom den är byggd av rosa/röd sten). Där var vi i en textilatelje full av blocktryckstyger & annat fint. Han som drev ateljen exporterar till många ställen i Europa, bla till Indiska. Kändes lite coolt kanske hehe.

Sedan begav vi oss till City Palace, ett enormt stort slott i Jaipur. Inne på slottsområdet hann vi bland annat kika in i ett Textil Museum fullt av kungafamiljens gamla kläder.

Efter detta begav vi oss högt upp i bergen för att kika på ännu ett slott som tillhört kungafamiljen. Det var nog bland de vackraste byggnad jag någonsin sett. Vi har många fler bilder, men dom kommer imorgon.

/Louise

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar