fredag 25 november 2011

Torsdag 24/11

Exakt en månad innan julafton passade vi på med lite julklapps inhandling. Här är resultatet av torsdagens shopping!

Innan vi lämnar Arch Academy ska vi ha färdigställt två traditionella plagg var. Vi lämnade in byxtyget till en skräddare så att han fick sy till dem. Jag körde på ett par traditionella "leggings". MEN som ni kan se på bilden så skulle i princip hela jag kunna få plats i dessa byxor då de nästan är lika långa som jag.
172 cm långa byxor, någon?
Världs söta, nyvakna Linn uppe på skolans takterass.
Ett av världens sju underverk - och morgondagens resemål!

På torsdagens lektion fortsatte vi med handpainting, då vi målar på tyg med olika tekniker. Efter det begav vi oss till Jaipurs största galleria. I en stad med 11 miljoner invånare kan man ju föreställa sig att denna galleria verkligen skulle leva upp till sitt mått, & det gjorde den. 6 våningar och en yta som motsvarar ungefär alla butiker på Drottning gatan. Så i total brist på julfeelings shoppade vi lite julklappar till nära & kära.

Väl tillbaka på skolans internat, där vi nu bor, så började jag kaskadspy. (Japp, detta är sånna härliga detaljer man kanske brukar lämna utanför bloggvärlden). Då fick vi ta oss till en vårdcentral, där spydde jag ned hela entrén. Så då insåg vi att sjukhuset var nästa anhalt. Där tryckte dom i mig 3 sprutor & något lugnande. Natten fortsatte ungefär på samma sätt. Men, nu kan alla lära sig en läxa. Drick _inte_ fruktjuice i Indien, he he.

Fredagen spenderade jag i sängen med lite SATC medan Linn tappert kämpade sig i väg till lektionen. Innan vi gick och la oss på fredagskvällen så fick vi veta att vi skulle behöva gå upp tidigt då vi skulle besöka en Batikworkshop på lördagsmorgonen.

Så tidigt steg vi minsann upp, bara för att till våran enorma förtjusning då få höra att läraren är sjuk och att det inte blev något av detta. Sånna incidenter känns ganska vanliga i detta land. Allt tas med en nypa salt och planering är inte det som ligger högst på prioritetslistan. Det är charmigt och har defenitivt sina fördelar, och klockan kan man lämna hemma.

I skrivandets stund sitter Linnsan och kollar upp hur mycket bagage vi får ta med hem - hehe ja, bättre sent än aldrig! Vi är nämligen rätt oroliga, då vi kommer ha väldigt mycket skol- & shoppinggrejer med oss hem.

Nu ska vi kila ned till receptionen & få hjälp med att boka tågbiljetter till Agra imorgon. Så att vi kan kolla på Taj Mahal!


/Louise

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar