måndag 5 december 2011

Lördag 3/12

På modevisningen.

Supertrött Linn, precis anlänt till Agra.

Gatumarknad på vägen till Taj Mahal.

Rätt jäkla vackert. Japp.

Många av dom som var & tittade på Taj Mahal var mer intresserade av att fota oss än själva palatsen. Bland annat var det en jättesöt japan familj som tog några bilder med oss. Efter förfrågan nr 10 pallade jag inte mer och sa bestämt nej. Linn däremot sa snällt ja och ställde upp med dessa hunkar. Observera hur gigantiskt långa vi är jämfört med dom.

35 grader och allmänt ruskigt skönt.

Obligatorisk turistbild - check.

På en jättemysig restaurang uppe på en takterass. Passade på att inte äta indiskt, woho.

Bananasplit & kall dricka.

Efter en sen kväll på modevisningen ställde vi bittert klockan på 04.00. Och otroligt nog kom vi upp i tid, lämnade college vid 5 tiden och kom iväg till tågstationen.Väl på plats där var det kaos & bara mera kaos. Inte en enda människa kunde prata engelska och vi hade ingen aning om vad vi skulle köpa för tågbiljetter. Så vilsekomna, svintidigt på morgon, var vi totalvilse på en av Indiens största tågstationer. SCORE. Men till slut hittade vi en vänlig själ som kunde engelska, men han såg ut & pratade som en hamster, så även då var det knepigt att hitta rätt tågbiljett. Men till slut, med 10 minuter till tågets avgång, så lyckades vi köpa rätt jävla biljetter!

På tåget från Jaipur mot Agra kröp vi till kojs i våran sovkupé. Först tyckte vi det var supermysigt. Det tills en 3 generationers familj (+ ca 50 stora väskor) också skulle tränga ihop sig i våran sovkupé med 8 sängar. Till slut fick vi nåra timmars skönhetsömn så vi kunde återhämta oss från partykvällen.
5 timmar senare var vi framme i Agra.

Väl framme i Agra fick vi reda på att alla tågbiljetter tillbaka hem senare samma dag var slutsålda. KUL, tänkte vi och började planera en natt på ett hotell utan att ha något med oss. Till slut hittade vi bussbiljetter tillbaka till Jaipur senare på kvällen. KUL, tänkte vi och förberedde oss på en 5 timmars bussresa utan ac.

Men skitsamma.Vi fick se världens vackraste Taj Mahal. Det var värt hela den skumma resan fram & tillbaka. Vi traskade omkring runt och i Taj Mahal några timmar. Där fick förövrigt inte bara se självaste palatset, utan dessutom självaste Tom Cruise, nån jättekänd Bollywood skådis + 100 livvakter. Väldigt intressant. Stackarna blev jagade av ett tusental turister som skrek och dampade.
Innan vi kilade från Agra så åt på en jättemysig restaurang och begav oss sedan hemmåt.
5 svettiga timmar senare var vi tillbaka i våran hemstad. Slitna, men sjukt nöjda med dagen. Jag vill nog nästan tycka att det var en av de absolut bästa hitils.

ÅH vad jag kommer sakna Indien. Om exakt en vecka kommer jag precis ha kommit hem!
/Louise

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar